Godt håndværk – også i fremtiden

24. maj 2022
– 04. sep 2022

|

10.00 -
17.00

Den Gamle By inviterer til Godt håndværk – også i fremtiden

Sommertema 2022
Håndværket har dybe historiske rødder og hviler på stolte traditioner. Dem skal vi bygge videre på, så vi også har dygtige håndværkere
i fremtiden.

Derfor hylder Den Gamle By det gode håndværk med udstillinger og aktiviteter i perioden 24. maj – 4. sept. 2022

Gennem særudstillinger, aktiviteter for både børn og voksne, demonstrationer og rundvisninger, kommer håndens arbejde til syne for museets gæster. Tag en snak med håndværkerne, som viser deres fag frem og gå på opdagelse i materialer og processer. Mød også håndværkere fra forskellige firmaer i Den Gamle By og oplev hvor meget godt håndværk betyder for os alle i hverdagen. 

Særudstilling Godt håndværk
24. maj – 4 september

Med udgangspunkt i nye svendestykker, trækkes tråde tilbage til fortidens stolte håndværkstraditioner, som nutidens faglærte står på skuldrene af.  

I udstillingen kan du også gå på opdagelse i forskellige fag og fagdiscipliner og teste dine håndværker-skills gennem forskellige sjove aktiviteter.

Godt håndværk med murere og tømrere
Kr. himmelfartsferien (26. – 29. maj) og Pinsen (4. – 6. juni)

Du kan møde Den Gamle Bys dygtige murere og tømrere, som lige nu i gang med at opføre Reberbanen, en bindingsværksbygning fra 1875, hvor du kan komme helt tæt på byggeprocessen.

Håndværkskollegiet i Horsens
Kr. himmelfartsferien 26. og 27. maj
kan du høre forstander Carl Schneider fortælle om Håndværkskollegiet i Horsens, hvor håndværkselever kan bo med ligesindede.

4., 5. og 6. juni
er der Værktøjsworkshop, hvor du kan lære, hvordan du bedst vedligeholder skærende værktøj. Medbring gerne dit eget værktøj og slibegrej.

Godt håndværk med smede og blikkenslagerere
11. – 12 juni

I denne weekend går vi til stålet. Her kan du møde Den Gamle Bys smed og blikkenslager, der viser essesmedning, skifertag og blikkenslagerarbejde. Besøg også den gamle smedje og de frivillige i  autoværkstedet og knallertværkstedet.

Godt håndværk med gartnere
18. – 19. juni

Denne weekend kan du opleve en lang række af gartneraktiviteter. Den Gamle Bys kok vil desuden fortælle om, hvordan de bruger de historiske urter fra Den Gamle Bys historiske haver.

Godt håndværk med malere og glarmestre
25. – 26. juni

Den Gamle Bys malere og glarmestre viser, hvordan man istandsætter vinduer fra de historiske huse og mistbænke fra gartneriet.

Godt håndværk hele sommeren
Sommerferie 27. juni – 7. august

Gennem hele sommeren er Den Gamle By fyldt med håndværksaktiviteter. Tag familien med og besøg alle de spændende oplevelser.

Brug dine hænder
13. – 14.  august

Hvordan kommer du selv i gang med at bruge dine hænder. I denne weekend rykker Godsbanens åbne værksteder ind i Den Gamle By.

Traditionshåndværk til fremtiden
20. – 21. august

For at bevare bygninger, skal vi bevare viden og her kan du møde virksomheder, der arbejder med bygningskultur og traditionsbundet håndværk.
Arrangør: Byghåndværk.

Skills kommer til Den Gamle By
27. – 28. august og 3. – 4. september

I disse to weekender kan du opleve nogle af Danmarks bedste unge håndværkstalenter fra DM i Skills på besøg i Den Gamle By. 
Du kan blandt andet møde unge murere, gartnere, snedkere og møbelpolstrere der viser deres fag og kunnen frem for gæsterne. Som gæst kan du også selv prøve håndværksaktiviteter sammen med Skills’ rollemodelkorps. Arrangeres i samarbejde med SkillsDenmark.
 

Kontakt Information

Den Gamle By Danmarks Købstadmuseum

Den Gamle By, Viborgvej 2,
8000 Aarhus C

Andre events

20. aug 2022

Traditionshåndværk til fremtiden i Den Gamle By

Viborgvej 2,
8000 Aarhus C
10.00
21. aug 2022

Traditionshåndværk til fremtiden i Den Gamle By

Viborgvej 2,
8000 Aarhus C
10.00
23. aug 2022

Nysgerrighedens dannelseskraft med Simon Axø

Håndværkskollegiet på Industrimuseet, Gasvej 17,
8700 Horsens
19.30
Ingen kommende events

Jeg vil gerne ha’ nyheder!

Om byghåndværk

Byghåndværk er dit professionelle netværk for bygningskultur og traditionsbundet håndværk.

Tak til Berntsenfonden og Boligfonden Kuben for økonomisk støtte.

Kontakt

Copyright © byghaandvaerk.dk 2021

Byghåndværk logo

Tilmeld dig nu