Alle artikler

Dyk ned i vores mange artikler …

24. november 2022
Håndværk dør, når der ikke tænkes
”Jeg er ikke bange for, at maskiner kommer til at tænke som mennesker. Jeg er bange for, at mennesker kommer til at tænke som maskiner. Derfor er det så vigtigt at holde fast i det gode håndværk.”
24. november 2022
Vi kan mærkelige ting
”Jeg er blevet så magelig og gammel, at jeg hellere vil køre nogle maskiner. Men det er fedt, at vi kan alle de mærkelige ting.”
14. november 2022
Jeg kan ikke trylle, men det er tæt på
“Man vil ikke bare holde op med at værne om historiske bygninger. Så der vil også fremover være brug for de specialtegl, som jeg kan levere.”
10. november 2022
Kampen for bevaringsværdig Kultur
Byggebranchen behøver ikke ny innovation for at ændre på den nuværende tendens. Vi kan blot kigge i historiebøgerne.
3. november 2022
Intentioner og handlekraft – at sætte bygningskultur på dagsordenen
Vi skal tage samtalen om bygningskulturen hver dag i vores lokalsamfund. I foreninger, med lokalpolitikere, med naboen, på arbejdet og med erhvervslivet. Sådan sikrer vi den bæredygtige bevaring.
19. oktober 2022
Det handler om identitet
”Et af de kernebegreber, jeg altid arbejder med, er stedets identitet. Det er måske ikke det fineste hus, men det har en identitet i det lokalsamfund, hvor det står.”
6. oktober 2022
Jesper har mange jern i ilden
Lige siden Jesper Jørgensen var en lille knægt, har han vidst, at smedejern på en eller anden måde skulle være en del af hans liv. Men der skulle en diskusprolaps til at skubbe ham helt hen til essen.
26. september 2022
Temadage i Foreningen Stråtag er et kæmpehit – skal DU med næste gang?
Var du dér? – ellers kan vi love dig for, at du gik glip af noget, da Foreningen Stråtag afholdt en af sine velbesøgte temadage. Denne gang på Sydfyn.
1. september 2022
En fantastisk weekend i Den Gamle By
Den 20. og 21. august stod for alvor i håndværkets og de naturlige materialers tegn. Den Gamle By summede af liv. Stemningen var høj, og spørgelysten blandt publikum til de deltagende var stor.
15. august 2022
Danmarks gamle møller er mere end smukke bygninger
”Da jeg var 6 år, fik jeg en vindmølle, som jeg fik lov til at arbejde med. Jeg husker tydeligt, da den endelig begyndte at virke og vingerne begyndte at dreje rundt. Det var fantastisk.”
12. august 2022
Heidi bringer sjælen ind i håndlavede tapeter
”Det er vigtigt for mig, at man kan se, at det er mig der har lavet det og ikke en maskine”
8. august 2022
Træ giver nye og gamle huse sjæl
Sune har altid beskæftiget sig med træ. Kort tid efter han blev udlært, fandt han ud af, at kvalitet tager tid, derfor begyndte han at bruge tækkespån. Det blev starten på Moesgaard ApS.
3. august 2022
”Vi er en flok nørder, der godt kan lide at arbejde med træ og håndværk” 
”Bindingsværksbyggeri er smukt, traditionelt og miljørigtigt”, siger Ulrik Løkke. Du kan møde ham og hans svende i Den Gamle By den 20. og 21. august, hvor de deltager i Godt Håndværk også i fremtiden
7. juli 2022
Traditionshåndværk til fremtiden
Byghåndværk rykker ind i Den Gamle By i et nyt samarbejde, der skal udbrede kendskabet til traditionshåndværk.
31. maj 2022
Jeg faldt i kalkkaret som lille …
Det har altid ligget i kortene, at Rasmus Kjøng Jørgensen en dag skulle overtage KALK, der ligger på Stevns. Selv bruger han metaforen, at han faldt i kalkkaret som lille og blev forkalket i faget.
18. maj 2022
Kulturarv i flere etager
Når vi i dagligdagen farer gennem byen på vej til og fra arbejde, er det let at overse de kulturelle, historiske og arkitektoniske værdier, som etageejendomme bidrager med.
4. maj 2022
Hvad sker der i de 9 trælader mellem Vesterbro og Sydhavnen?
BaneGaarden er på vej til at blive det hippe in-sted, hvor kreative first-movere og projektmagere søger hen, skarpt forfulgt af højprofilerede virksomheder, der viser, at de er på forkant med tingene.
25. april 2022
Viby Bindingsværk er klar med efterårets kurser om bindingsværk
I Viby Bindingsværk og Restaurering er vi glade for at kunne løfte sløret for efterårets to kurser om bindingsværk. Sæt X i kalenderen den 3. og 4. september eller den 17. og 18. september. Tilmelding efter “først-til-mølle”.
13. april 2022
Restaureringshåndværker på Fregatten Jylland
Vi havde faktisk ikke tænkt over det, men restaureringshåndværket indenfor byggeriet, har jo et parallelt univers på det maritime område.
7. april 2022
Fætter og kusinefest for restaureringsfolket
Restaureringsseminar 2022 løb af stablen i torsdags den 31. marts i de nye rammer på Arkitektskolen Aarhus. Der var i den grad rift om de 400 billetter til årets ”fætter/kusinefest” …
16. februar 2022
Et vellykket match – om virksomhedskulturen på restaureringsområdet
Jeg kan ikke få et bedre arbejde. Det er en rigtig positiv atmosfære at arbejde i.

Jeg vil gerne ha’ nyheder!

Om byghåndværk

Byghåndværk er dit professionelle netværk for bygningskultur og traditionsbundet håndværk.

Tak til Berntsenfonden og Boligfonden Kuben for økonomisk støtte.

Kontakt

Copyright © byghaandvaerk.dk 2021

Byghåndværk logo

Tilmeld dig nu